Att köra in en nål i ett blodkärl

Publicerad 2009-01-30 17:30:40 i Livet innan Julia!,

Imorse var det vattengympa igen, najs! :) Är så himla skönt att börja dagen med ett pass och sedan en mysig frulle med Hanna:) Efter frullen var det hem och städa som gällde. Mamma var dock hemma och visade mig en massa tips inför metodövningen vi skulle ha senare, lära oss ta venprov och så. Så hann inte helt klart med städningen och glömde dessutom bort tiden så jag hade 10 minuter på mig att göra mat och äta den. Aldrig att det skulle gå :P Så mamma fick skjutsa mig till bussen så hann jag :) Snällt av henne :) Hon har dessutom sagt att hon ska ta hem grejer från jobbet så jag får testa sticka på en riktig människa (henne alltså, om det inte framgick;P) :O Ska bli spännande ;)

Att köra nålar i blodkärl är himla skoj ;) Hehe, det är vad vi har ägnat oss åt idag i skolan. Dock inte riktiga blodkärl utan stackars dockor blev terroriserade av oss ;) Jag är för det första jordens största klant. Efter att ha försökt få in nålen i blodkärlet och misslyckats med att få något blod ungefär en miljon gånger så märktes det att nålen var åt fel håll! Klantskalle!! Så jag vände på nålen, körde in den i blodkärlet och fick blod ;) Haha, så bara man vände nålen åt rätt hål så gick det ju fint ;) Sen provade jag med en annan sorts nål som man också använder och fick blod direkt :P Vi testade även att göra injektioner intramuskulärt (in i en muskel) och subcutant (i underhuden). Känns helt psyko att göra intramuskulärt eftersom man hade, tyckte jag, en ohyggligt lång nål som skulle rakt in i benet/armen :P Men ska den in i muskeln så ska den ;) Tror det gick bra, fick inget blod när jag aspirerade iaf, så då funkade det väl då ;)

Efter det fick vi rast och då bröt jag mot mina principer och köpte mig en brownie! Men den låg ju där och ropade på mig, och herregud vad god den var! Jag och Camilla gick och suckade lyckligt medan vi åt dom, hehe ;) När rasten var slut lärde vi oss att sätta PVK, en infart i venen eller hur man ska beskriva. Den gick också rätt direkt, så det var väl bra antar jag :P Nu kom jag precis hem. Har två rum kvar att dammsuga. Segt. Skulle åkt och kollat på tofflor till praktiken men jag är helt slut, jag orkar inte!! Hungrig är jag också, PAPPA GÖR MAT NU ;)

Petra, titta! Ingen svordom i hela inlägget ;) Visst är jag duktig?? :D

Om

Min profilbild

Sarah Stål

Har tillsammans med min älskade make Tomas världens finaste dotter som heter Julia! Hon föddes 130207 kl 13.01 ♥ Arbetar som sjuksköterska inom Barn och Ungdomspsykiatrin. Världens absolut bästa jobb!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela